3-DAAGSE MINIMODULE: ENKEL EN VOET

3-DAAGSE MINIMODULE: ENKEL EN VOET

Bent u fysiotherapeut, podotherapeut of register podoloog? Dan kunt u deze 3-daagse MINI MODULE volgen aan de School voor manuele therapie Nederland in de vorm van bijscholing / nascholing. Met accreditatie. 

De SMTN biedt een verkorte module aan, in de vorm van een cursus, gericht op de enkel en de voet. Deze cursus beslaat 3 dagen en kan gezien worden als een MT-module in het klein. De cursus ‘enkel en voet’ is ontwikkeld op verzoek van podotherapeuten en dient als aanvulling op de door hun geboden behandeling. De cursus is vanuit manuele therapie opgezet voor behandeling door fysiotherapeuten, podotherapeuten en register podologen.

Tijdens de driedaagse cursus verdiept u zich in de praktische vaardigheden rondom mobilisatietechnieken uit de manuele therapie van de voet en enkel. Daarnaast neemt u kennis van de nieuwste inzichten over kraakbeen, artrose en biomechanica. De ontstaanswijze van klachten aan de voet en enkel wordt gerelateerd aan de vorm en functie van de onderste extremiteit. Door het inbrengen van (eigen) casuïstiek krijgt u een helder beeld van hoe u de manuele handgrepen kunt toepassen binnen uw eigen praktijk.

Doelstelling van de cursus:

  • Kennis van anatomie en vaste bewegingsassen in de enkel en voet.
  • Kennis van kraakbeen en artrose volgens de nieuwste inzichten van de functionele morfologie.
  • Opdoen van nieuwe kennis en vaardigheid van mobilisatietechnieken met casuïstiek.

Data: