Voor Podotherapeuten en podologen

De School voor Manuele Therapie Nederland ontwikkelt opleidingen in de vorm van modules speciaal voor podotherapeuten. In iedere module is veel aandacht voor de uitvoering van zachte behandeltechnieken, het praktijkonderzoek en de analyse van klachtenbeelden. Ook het bewegingsgedrag van gewrichten in de keten en het klinisch redeneren komen aan bod. De mechanische samenhang tussen gewrichten in een bewegingsketen speelt een belangrijke rol in de hele opleiding.

ID Cursus Naam Tijdsduur Begindatum
MT-07B BIJSCHOLING/NASCHOLING
7B. Voet en enkel,
Start 16 september 2021
7 dagen op school. 10 uur zelfstudie 16 september 2021

De nascholing / bijscholing voor podotherapeuten en podologen betreffen o.a.:

  1. Lage rug-, SI- en heupklachten
  2. Hardloopblessures (onderste extremiteit)
  3. Driedaagse mini-module: Enkel en voet

Inhoud nascholing modules voor podotherapie en podologie

Elke module bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Praktijklessen: leren uitvoeren van zachte behandeltechnieken.
  • Praktijk onderzoek: meten en analyse van de bewegingsvoorkeur, het gebruik van (evaluatieve) meetinstrumenten.
  • Analyse van klachtenbeelden.
  • Theorie bewegingsgedrag van gewrichten in de keten: rol van fascia en bindweefsel in relatie tot neurologie, orthopedie en biomechanica.
  • Klinisch redeneren: Welke bewegingen zijn beperkt en gevoelig en welke differentiaal diagnostiek bestaat er? Wanneer is er een indicatie voor manuele therapie?

Lesschema & studiebelastingsuren

Elke nascholing module beslaat 8 (plus of min 2) dagen op de school. De les start om 09.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Het aantal contacturen per module is gemiddeld 48 uur, het aantal zelfstudie uren ongeveer 12 (één en ander afhankelijk van het aantal lesdagen). De modules worden gegeven in de vorm van praktijkcolleges, hoorcolleges en weblectures (online video, zowel ter voorbereiding als naslag).

Doelgroep

Afgestudeerde podotherapeuten en podologen.

Kosten

De kosten per nascholing module is afhankelijk van de duur van een module. Voor een actueel overzicht verwijzen wij u naar het overzicht van de modules en cursussen op de homepage. De SMTN kent een BTW-vrijstelling volgens de richtlijnen van het CRKBO.

Organiserende instantie

De cursuslocatie is de School voor manuele Therapie Nederland, PC Staalweg 50, 3721 TJ Bilthoven, 06-20 16 34 21.
De cursus staat onder leiding van Dhr H. Leopold MMT, docent aan de school voor Manuele Therapie Nederland. Daarnaast zijn er gastsprekers Drs H. Oonk en Dhr P. van der Meer. Het docententeam bestaat uit docenten verbonden aan de school voor manuele therapie Nederland o.a. Dhr P. Akkerman, Dhr F. Eising, Dhr. D.van Os en Dhr. F.van Glabbeek.

Contact

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot mw. Brigitte van Dijk via info@manueletherapie.nl