Manuele therapie voor / door Oefentherapeuten

apr 12, 2019

Onze School is als enige manuele opleider ook toegankelijk voor Oefentherapeuten. Het aantal ‘oefen / manuelen’ in Nederland is op twee handen te tellen. Door de jaren heen ‘zat’ er nu en dan een collega oefentherapeut als student tussen. Dit lage aantal doet vermoeden dat de mogelijkheid om onze scholingen te volgen, onbekend is. Ook gezien de verdwaalde vraag die we af en toe krijgen van een Oefentherapeut.

Dat is jammer en daar doen we nu wat aan. We zien oefentherapeuten graag onze scholingen volgen. De manier van denken, kijken, observeren en het beoordelen van het functioneren van een bewegend mens is een goed vertrekpunt voor elk van onze modules.

De eerste scholing(en) vragen in het begin veel van de deelnemer. De route, het manueel therapeutische onderzoek, naar het vaststellen van de manuele behandeling, is nieuw. Net zo als de hands-on behandeling. Het voordeel daarvan is dat een Oefentherapeut ongehinderd of ‘blanco’ een vaardigheid aanleert. Het kijken naar het geheel en het behandelen van het geheel, de methodes sluiten op elkaar aan.

Alle modules en de mini-modules zijn of worden heel binnenkort geaccrediteerd voor Oefentherapeuten. Elke module is te volgen als geaccrediteerde bijscholing. Alle modules te samen (en het met voldoende afleggen van tentamens,) vormen de opleiding. Met het diploma kun je je aansluiten bij de VMT, de Vereniging van Manueel Therapeuten manueeltherapeuten.nl

We hopen Oefentherapeuten te verwelkomen bij een van onze scholingen.