Bijscholing voor Fysiotherapeuten

Voor Fysiotherapeuten

De School voor Manuele Therapie Nederland ontwikkelt opleidingen in de vorm van modules. In iedere module is veel aandacht voor de uitvoering van zachte behandeltechnieken, het praktijkonderzoek en de analyse van klachtenbeelden. Ook het bewegingsgedrag van gewrichten in de keten en het klinisch redeneren komen aan bod. De mechanische samenhang tussen gewrichten in een bewegingsketen speelt een belangrijke rol in de hele opleiding.

Inhoud bijscholing modules

Elke module bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Praktijklessen: leren uitvoeren van zachte behandeltechnieken.
  • Praktijk onderzoek: meten en analyse van de bewegingsvoorkeur, het gebruik van (evaluatieve) meetinstrumenten.
  • Analyse van klachtenbeelden.
  • Theorie bewegingsgedrag van gewrichten in de keten: rol van fascia en bindweefsel in relatie tot neurologie, orthopedie en biomechanica.
  • Klinisch redeneren: Welke bewegingen zijn beperkt en gevoelig en welke differentiaal diagnostiek bestaat er? Wanneer is er een indicatie voor manuele therapie?

Lesschema & studiebelastingsuren

Elke module beslaat 6 tot 8  dagen op de school. De les start om 10.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Het aantal contacturen per module is gemiddeld 48 uur, het aantal zelfstudie uren ongeveer 12 (één en ander afhankelijk van het aantal lesdagen). De modules worden gegeven in de vorm van praktijkcolleges, hoorcolleges en weblectures (online video, zowel ter voorbereiding als naslag). 

Doelgroep

Afgestudeerde fysiotherapeuten.

Kosten

De kosten per module is o.a. afhankelijk van de duur van een module. Voor een actueel overzicht verwijzen wij u naar het overzicht van de modules en cursussen op de homepage. De SMTN kent een BTW-vrijstelling volgens de richtlijnen van het CRKBO.

Organiserende instantie

De cursuslocatie was de School voor manuele Therapie Nederland is op de PC Staalweg 50, 3721 TJ Bilthoven. De cursus staat onder leiding van Dhr H. Leopold MMT, docent aan de school voor Manuele Therapie Nederland. Daarnaast zijn er gastsprekers Drs H. Oonk en Dhr P. van der Meer. Het docententeam bestaat uit docenten verbonden aan de school voor manuele therapie Nederland o.a. Dhr P. Akkerman, Dhr F. Eising en Dhr. F.van Glabbeek.

Contact

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot mw. Brigitte van Dijk  via info@manueletherapie.nl of door gebruik te maken van ons contact formulier.

Erkend door:

Cursussen / Modules

[et_pb_shop type=”product_category” posts_number=”24″ include_categories=”26″ columns_number=”4″ _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″][/et_pb_shop]