Modules in 2022

nov 20, 2021

Na een ‘bewogen’ jaar met een langdurige lockdown, zijn we in september weer gestart. Een lopende module werd vervolgd en is inmiddels met succes beëindigd. Twee nieuwe modules zijn begonnen, waaronder de Module Voet en enkel, die in deze vorm voor het eerst wordt aangeboden.

Momenteel wordt het nieuwe programma voor 2022 uitgerold. In maart starten we met weer een kersverse module, namelijk Module Elleboog-, onderarm-, pols- en handklachten.

We naderen de vervolmaking van de modules en daarmee de gehele opleiding. Verschillende deelnemers zijn al begonnen aan het opleidingstaject. We werken ons uit de naad om zo gauw mogelijk het hele onderwijstraject aan te kunnen bieden.

Een consequentie is intussen wel dat we iedere module maar eenmaal per jaar in kunnen plannen. In de planning hebben we overigens een verbetering aan gebracht: de tijd tussen twee lesblokken (van twee dagen) is verkort van drie naar twee weken. Een module is nu minder verspreid en zo zit je er als deelnemer beter en scherper in, ben je ‘sneller’ klaar met een betere vaardigheid. Een kwaliteit die wij graag zien en voorstaan.

Afsluitend, ook wij bemerken deze onzekere tijden. Wij ‘zijn’ een praktisch vak, 75% van ons programma is praktijkonderwijs. Dit is ook in de lesdagen terug te zien. Online scholingen past ons (nog) niet. Deelnemers blijken over het algemeen gevaccineerd en we hebben sinds de uitbraak geen enkel geval van besmetting meegemaakt (inpandig). Wel hier en daar een deelnemer die niet aanwezig kon zijn. Op een gegeven moment begon er misbruik te ontstaan van onze coulance om een gemiste lesdag later in te halen. Dat kan nog steeds, we hebben er nieuw beleid op gevormd. Dat is terug te vinden onder de Veelgestelde vragen / FAQ.

We hopen onbezorgd in 2022 en met veel plezier onze scholingen en modules te kunnen vervolgen.