Praktijkgericht onderwijs

Praktijkgericht onderwijs

Wij geven uitsluitend les in kleine groepen omdat we geloven in kleinschalig, praktijkgericht onderwijs. Wat je leert, moet je direct in de praktijk toe kunnen passen. Want alleen als je technieken echt gebruikt, ontwikkel je je tot een betere therapeut. Door de geïntegreerde benadering van theorie en praktijk, merken we dat onze studenten technieken zich snel eigen maken.

Wat is het verschil met andere vormen van manuele therapie?

Op de School voor Manuele Therapie Utrecht leer je 3-dimensionale mobilisatietechnieken in het gehele lichaam toe te passen bij je patiënt. Je leert de handgrepen toe te passen in ketens van beweging. Door je patiënt te meten en te testen bepaal je hoe je een gewricht kunt insturen. De behandeling is specifiek en gericht op de individuele patiënt. 

Juist de mechanische samenhang tussen gewrichten in een bewegingsketen speelt een belangrijke rol in de visie van de opleiding. Er wordt uitgegaan van de bewegingsvoorkeur van de patiënt en niet van de pathologie rondom de klacht. Bij een behandeling verbeter je als therapeut de beweging in het gewricht op een voor het lichaam herkenbare manier; niet met rukken of trekken maar juist met een techniek die zacht, subtiel en meestal pijnvrij is. Je optimaliseert de best passende beweging voor het gewricht en dat doe je voor alle gewrichten in de beweegketen. Je richt je op het hele bewegingsapparaat en bent dus niet alleen gericht op de lokale klacht.

    

Informatie over de modulaire vakopleiding

Informatie over de modules als bijscholing