Het corona bulletin 2

jan 14, 2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tussen de huidige en de vorige lockdown hebben we de module over thoracale klachten kunnen starten en volbrengen (zie inzet).

Momenteel ligt een gestarte module stil (lage rug) waarbij we ons telkens genoodzaakt zien om het vervolg uit te stellen.

Uit voorzorg hebben we de nieuwe module over de Voet en enkel, die zou starten op 3 november vorig jaar, uitgesteld.

De nieuwe planning is inmiddels nog ongewis, na verschillende pogingen er één op te stellen voor 2021. Al rekening houdend met, hopen (of hoopten) we in maart weer te kunnen starten met een nieuw programma. Het mistroostige beeld is dat dat waarschijnlijk nog niet zal kunnen.

We werken, dus, aan de planning. We gaan er van uit dat we dit jaar de draad weer op kunnen pakken en persoonlijk en op dit moment hoop ik dat dit nog voor de zomer zal zijn.

Zodra we een planning hebben, zal deze op de website staan. Op de homepagina zijn dan alle modules afzonderlijk met naam en startdatum vermeld. U kunt zelf de website in de gaten houden, maar het is ook mogelijk om een korte email te sturen naar info@manueletherapie.nl met de vermelding dat u een seintje wilt hebben wanneer het nieuwe programma bekend is.

Wat we in dit jaar ‘met Corona’  hebben kunnen draaien, is positief verlopen. De nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen en tot nog toe zijn er geen besmettingen gebleken, althans via school / tijdens de lopende modules.

Langzaam maar zeker ontstond er een (potentieel) onwerkbare situatie. Voor elk lesblok van twee dagen, houden we een triage. Op een gegeven moment ontstond er een trend dat iemand thuis moest blijven en niet aanwezig kon zijn. Wat men gemist heeft, kan later worden ingehaald, tijdens dezelfde module. De volgende met hetzelfde onderwerp.

Tezelfdertijd bereikten ons berichten van (oud) deelnemers dat ze getest waren en in afwachting van de uitslag. Er was één vals positieve uitslag – een quarantaine dreigde, maar overig waren de testuitslagen negatief.

Deze ontwikkelingen heeft ons nog voor de tweede lockdown doen besluiten om het lesprogramma ‘on hold’ te zetten.

Corona is wel dichtbij gekomen, via andere routes. Verschillende collega’s zijn ziek geworden, in ernst variërend van milde en kortdurende klachten, tot een stevige griep maar ook maandenlang nadien de gevolgen nog merken.

Een familielid van één van onze medewerkers heeft het niet gered. Heel triest en we wensen onze collega heel veel sterkte.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]